3. Digital Health Summit

3. Digital Health Summit

2022. november 22, Budapest, Corinthia Hotel

Budapest, Erzsébet krt. 43-49, 1073

Magyarország Digital Health konferenciája a közegészségügy, magán egészségügy, pharma digital, az egészségügyi termékeket és szolgáltatásokat gyártó szakmának. Jöjjön el és ismerjen meg 420+ résztvevőt az egészségiparból és mindehez mi DHS mobil applikációval segítünk. Mindenkivel személyesen felvehetik a kapcsolatot, akivel szeretnék.

Személyes és online jegyet is regisztrálhat. 

Témák

Digitális egészségügyi piac + AI és ML+ Roche „real world evidence”,
Adatbiztonság + Medtech Startupok
Befektetések + Pharma Digital +
Digitális fejlesztés a magyar közegészségügyben + Telemedicina +
Digital Health Tudományok + Innovatív Egészségügy

Keynote speakers

Mira Altmark-Sofer
VP Marketing
Pulsenmore- Home Ultrasound, Israel

MedTech executive with extensive experience in medical innovation. Proven track record in building commercial and marketing strategy and developing market access for innovative technologies.  

Driven by passion to positively impact human lives with healthcare innovation and make a real difference in the way care is delivered worldwide.

dr. Boér Gábor
Egészségügyi Finanszírozásért és Fejlesztésért Felelős Helyettes Államtitkár
Belügyminisztérium

dr. Boér Gábor mérnök, jogász és közgazdász. 2008-ban FH Würzburg - Schweinfurt szerzett mérnök diplomát. 2017-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett jogász diplomát. 2018-ban a Károli Gáspár Református Egyetemen szerzett bűnügyi szakjogász diplomát. 2019-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát. Pályafutása 2007-2010 F.S. Fehrer Automotive GmbH. - mérnök, gyárvezető. 2010-2017 Hidria Bausch Kft. - ügyvezető igazgató. 2017-2019 Domeic Zrt. – vezérigazgató.  2020-2021 Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyi Fejlesztésekért Felelős Helyettes Államtitkár. 2021-2022 Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyi Finanszírozásért és Fejlesztésért Felelős Helyettes Államtitkár. 2022-től Belügyminisztérium Egészségügyi Finanszírozásért és Fejlesztésért Felelős Helyettes Államtitkár

Bernd Grabner
CEO
JACOBY GM PHARMA, Ausztria

Miután 2013 júliusában a JACOBY GM PHARMA a Jacoby Pharmazeutika és a GM Pharma egyesüléséből jött létre, a magán-nagykereskedők 2015 októberében ismét egyesültek. Az innsbrucki székhelyű Kögl Pharma bevonta tevékenységét a most még erősebb közös vállalatba. A Jacoby Pharmazeutika, a GM Pharma és a Kögl Pharma hosszú hagyományokkal és történelemmel rendelkezik, valamint hasonló értékrendet képvisel a közös vállalatban.

A Jacoby Pharmazeutikát 1946-ban alapította Friedrich Jacoby KR Dkfm. Halleinben. Halála után gyermekei, Enna Unterkofler Dkfm. és Dr. Heinrich Jacoby Jacoby vették át a vállalat vezetését. 1969-ben Dornbirnban alapították az első fiókot, amelyet 1973-ban egy másik fiók követett Klagenfurtban. Az üzleti terület folyamatosan bővül, és a vállalat külföldi gyártók, például az Eubos, a Vifor és számos más gyártó letéteményeseként működik. A "Bioface" kozmetikai termékcsalád kifejlesztése szintén bővíti a tevékenységi kört. 2003-ban Dr. Sonja Jacoby és Dr. Peter Unterkofler harmadik generációként csatlakozik a vállalathoz.

A GM Pharma 1992-ben alakult, amikor a Grabner és Marik családok átvették a korábbi Hopfer vállalatot. A vállalat székhelye Salzburg északi részén és egy nagy fióktelep Braunauban található. A vállalat vezetősége 2001-ben Mag. Bernd Grabner, majd négy évvel később Mag. pharm. Stephanie Marik négy évvel később.

A Triumphpforte gyógyszertár a későbbi teljes körű gyógyszer-nagykereskedés, a Kögl Pharma eredetének tekinthető. 1957-ben a házaspár Mag. pharm. Karl és Elenore Kögl gyógyszertári munkájuk részeként tették le a vállalat alapkövét. A vejük, Dr. Klaus Fischer 1980-ban csatlakozott a vállalathoz, majd átvette az irányítást. 1997-ben a vállalat egy szkenner segítségével megtette az első lépést a szkennelt áruforgalom és a papírmentes komissiózás felé. Karl Fischerrel, MA-val már a harmadik generáció dolgozik a vállalatnál.

2004-ben a salzburgi székhely a Ziegeleistrasse-on található új cégépületbe költözött. A Bioflora kozmetikumokat és étrend-kiegészítőket gyártó céget átveszik, és a Salzburg északi részén található modern gyártóüzemekbe költöztetik. Ezt követően a Marik család kilép a vállalat vezetéséből.

2011-ben indult el a két vállalat első közös projektje. Az Apotheken Blister Center (ABC) a Ziegeleistrasse-ban alakult. A gyógyszerek betegspecifikus buborékképzését ebben a legmodernebb gyógyszergyártó létesítményben végzik.

Jó két évvel később eljött az idő. A két vállalat egyesíti erőit és egyesül a Jacoby GM Pharma megalakításával. A közös vállalat öt telephelyen több mint 300 embert foglalkoztat.

2015 októberében a magán, osztrák nagykereskedők szövetsége még szélesebb alapokra helyeződött. A Jacoby GM Pharma és a Kögl Pharma egyesül, és hat telephelyen 360 embert foglalkoztat.

Kaló Tamás
vezérigazgató
PHOENIX Pharma

Kaló Tamás a PHOENIX Pharma Zrt. vezérigazgatója és kereskedelmi igazgatója, a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének alelnöke.

1995-ben szerezte meg közgazdász diplomáját, 1996 óta dolgozik a PHOENIX-nél. 2002 és 2020 között gazdasági igazgatóként támogatta a PHOENIX magyarországi tevékenységét, amely idő alatt a Társaság a hazai gyógyszertárak piacvezető nagykereskedelmi partnere lett. 2020-ban vette át a PHOENIX vezérigazgatói és kereskedelmi igazgatói feladatait, fókuszba helyezve a gyógyszerellátási lánc szereplői számára nyújtott innovatív szolgáltatásokat. Fontos feladatának tekinti a szektor digitális fejlődésének támogatását, amelyben kulcsszerepet játszik a gyógyszeriparral illetve a gyógyszertárakkal és kórházakkal közvetlen kapcsolatban álló gyógyszer-nagykereskedelem. Az ellátási rendszer logisztikai, kereskedelmi és adminisztratív folyamatainak digitális fejlesztésével a betegek még gyorsabban, biztonságosabban és hatékonyabban jutnak hozzá a szükséges gyógyszerekhez illetve a betegségek megelőzésében fontos egészségügyi készítményekhez.

Dr. Kókai-Nagy Ákos
ügyvezető igazgató
Biogen Hungary

2017-től a Biogen gyógyszeripari cég magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója, valamint 2017-től az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (AIPM) elnökségi tagja, 2020- tól pedig a szervezet megválasztott elnöke.

Dr. Kókai-Nagy Ákos a Semmelweis Egyetemen szerezte meg diplomáját, majd számos továbbképzést követően 2012-ben végezte el a Purdue University International Master of Management EMBA képesítését. Karrierje során több gyógyszercégnél látott el vezetői feladatokat Magyarországon és külföldön egyaránt, egyebek mellett 2012-től az Astellas Pharma dániai ügyvezetője volt.

Florian Lange
Director Digital Health Solution Europe, Middle East & Africa
ABBOTT Germany

Florian Lange´s mission is to decentralize, digitalize and democratize the
access to health solutions. A main target is hereby to deliver value to
healthcare organizations using innovation and industry expertise​ to elevate
patient outcomes safely
Florian joined Abbott in 2018 and has over 18 years of experience in the
industry with a deep knowledge of the international healthcare markets.
In his current role as Area Director Digital Health Solutions Europe Middle East
and Africa, he leads the operational teams with commercial and delivery
background, that serve more than 90 countries.
He has a proven records in the Medical Device and Healthcare IT arena with
high insights in ‘in vivo’ and ‘in vitro’ diagnostics, healthcare IT,
pharmaceutical automation, and distribution.
Florian is based in Germany
His passion outside of work are his family and friends, whilst enjoying together
numerous outdoor activities.

Anna Loughran
digitális és innovációs vezető
Novartis Lengyelország

Anna hitvallása, hogy a betegek jobb gyógyulási eredményeket érhetnek el erős, értékalapú
partnerségek kiépítésével, ezáltal olyan egészségügyi ökoszisztémát létrehozva, amely maximalizálja a
digitalizálásban és a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket.
Anna több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik különböző élettudományi cégeknél betöltött
kereskedelmi és vezetői szerepek területén, amelyek középpontjában a digitális átalakítási feladatok
álltak. Pályafutását Lengyelországban kezdte a gyógyszeriparban, majd az Egyesült Királyságban,
valamint Észak-Európában a vényköteles- és vénynélküli gyógyszerek és orvosi eszközök kereskedelmi
feladatait menedzselte, végpontok közötti stratégia-fejlesztési folyamatot vezetve az ügyfél-
elköteleződési kommunikáció és mesterséges intelligencia eszközök, valamint adatelemzéssel történő
hatásmaximalizálás érdekében.
A Novartis Lengyelország digitális és innovációs vezetőjeként betöltött pozíciójában orvosokkal és
egészségügyi szolgáltatókkal dolgozik együtt, hogy megértsék a betegút kulcsfontosságú szükségleteit és
problémáit, hogy ezáltal azonosítsák és alkalmazzák a releváns digitális egészségügyi technológiákat,
amelyek javítják a betegek gyógyulási esélyeit.

Meirav Shiri
CO-Founder & CO-Managing Director
HCS Capital, Israel

Meirav has a global experience in representing private investors, managing investments portfolios, building the foundations of start-ups, and monitoring companies’ progress. Meirav currently serves on the boards of Cardiacsense and Reddress.  Previously Meirav had senior executive roles in the marketing, sales and finance areas in leading Israeli financial services companies: Madaness (Insurance), Prisma and Analyst (Asset Management). Meirav served as a Captain in the Israeli Air Force for 11 years. Meirav holds an BA of Economy and Communication from Tel-Aviv University, as well as a certificate of Board Directors from the IDC.

Szabó Bálint
ügyvezető
ESZFK Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ

Tanulmányait a Kossuth Lajos Tudományegyetemen, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen valamint a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte. Az EESZT bevezetése óta koordinálja a hazai egészséginformatikai fejlesztéseket különböző szervezetek vezetőjeként. 2022. február 1-től az Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ (ESZFK) ügyvezetője. A nonprofit gazdasági társaság fő feladata az EESZT és egyéb központi egészségügyi informatikai rendszereinek fejlesztése, üzemeltetése. Több szakkönyv szerzője, rendszeres előadó egészségügyi informatikai konferenciákon.

Szedlay Gyöngyi
Senior Director, Head of Global Effectiveness Team, Real-World Evidence
IQVIA

Szedlay Gyöngyi, PhD nemzetközi környezetben tapasztalt vezető a klinikai kutatás és a késői fázisú (Real-World Evidence) adatgyűjtés területén. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett PhD fokozatot farmakogenomika témakörben, 15 éves akadémia karriert követően csatlakozott az akkor Quintiles, ma IQVIA klinikai kutatást végző csapatához. Az ezt követő években különböző szintű vezetői pozíciókban dolgozott, részt vett számos globális innovatív folyamat kialakításában. 2014-ben csatlakozott az akkor jelentős növekedésnek induló Real-World Evidence üzletághoz, melyben fő feladata a nemzetközi remote monitoring egység létrehozása volt. Ma a Real-World Evidence egység egyik vezetőjeként munkatársaival a folyamatok tervezéséért, felügyeletéért és innovációjáért felelős.

Kuuno Vaher
Cluster Country Director
AstraZeneca, Czech Republic, Slovakia and Hungary

Kuuno joined AstraZeneca in 2007 and has 20 years of experience in the industry with proven results in leading market access and business units in various therapeutic areas in Estonia, Baltics, Czech Republic, Slovakia and Hungary, and also as a member of the leadership teams in Nordics and CEE region. Kuuno holds a Pharmacy Degree from Tartu University in Estonia.

 Kuuno’s main mission is to secure all healthcare (HC) experts (patient organization groups, doctor associations, political decision makers, health insurance, hospital leaders, universities, medicines developers and other parties) are working in close collaboration securing continuously improved outcomes for patients.

He is especially focused on how can we optimize patient pathways via digitalization, automatization and data based decision making securing not only implementation of new medical guidelines in real clinical practice, but also HC sustainability.

As an experienced leader of innovative medicines developer Kuuno is doing all possible to build up x-functional teams to lead and drive innovation in all countries together with all HC partners.

Prof. Dr. Vályi-Nagy István
főigazgató, egyetemi magántanár
Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet

Dr. Vályi-Nagy István a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának elvégzése után belgyógyászatból, klinikai immunológia-allergológiából, hematológiából és klinikai onkológiából tett szakvizsgát, habilitált egyetemi magántanár, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC-OHII) főigazgatója, a transzfúziológiai és hematológiai szakmai kollégiumi tagozat elnöke. Az Egyesült Államok-beli, franciaországi és angliai tanulmányai eredményeképpen Master of Business Administration (MBA) és egészségügyi menedzser diplomát szerzett. Öt évig dolgozott a philadelphiai University of Pennsylvania kutatójaként.

Kutatási területe a molekuláris célpontok meghatározása alapján kialakított személyre szabott gyógyszeres és immunológiai terápia, a strukturált adatokat tartalmazó, surveillance típusú, dinamikus betegségregiszterek és adatbázisok létesítése és az adatok BigData elemzése, többek között mesterséges intelligencia felhasználásával is. Az elmúlt két évben a DPC-OHII az új típusú koronavírus betegséggel kapcsolatos innovatív terápiás kutatások és K+F+I tevékenység, valamint az ezekhez köthető transzlációs tevékenység hazai vezető intézményévé vált. A DPC-OHII egészségipari fejlesztő partnerei évek óta az Oncompass Medicine, a Healthware és az eHealth Solutions, valamint az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér munkatársai.

BEKÖSZÖNTŐ

Az egészségügyi szektor legkiválóbb szakembereit várjuk az ősz egyetlen független, szakmai digital health csúcskonferenciáján, 2022. november 22-én Budapesten a Corinthia Hotelban. 

3 terem, 65+ előadó, 420+ résztvevő, kiállítás.

2021. szeptember 30-án 421 vendég jelent meg a második Digital Health Summit konferencián, 3 teremben zajlottak az előadások. 2020. február 27-én pedig 397 regisztrációnk volt az első Digital Health Summiton, 2 teremben folytak az előadások. 2022. május 30-án pedig az első Digital Health Essential konferenciát rendeztük meg egy teremben teltházzal, 260 vendéggel. 

Vegyen részt, ha
 • + Érdeklik az új digitális megoldások a szektorban
 • + Nyereségesen és hatékonyan akarja működtetni egészségügyi vállalatát.
 • + Fejleszteni és erősíteni kívánja a hosszú távú üzleti kapcsolatrendszerét.
 • + Kíváncsi rá, hogy mit mond a konkurenciája.
 • + Építeni szeretné az egészségügyi szektorban a kapcsolatrendszerét.
Rendezvényünk szólni kíván:
 • + Pharma szektor
 • + Orvosi műszergyártók 
 • + Health Venture Capital 
 • + Big Tech 
 • + Egészségügyi Informatika
 • + Befektetés előtt vagy alatt álló startupok 
 • + Állami Egészségügy
 
 • + Magánegészségügy
 • Egészségpénztárak 
 • Orvosok 
 • Ügyvédi irodák 
 • Tanácsadó cégek 
 • Finanszírozók: bankok és biztosítók képviselőihez 
Dress code

business casual

Szervezők

AP Summit Now Kft. és Molnár Rita Judit egyéni vállalkozó

Social media

join us

A 2022-es konferenciára regisztrált cégek

AbbVie, Abbott Laboratories, Abbot Germany, AIRMID-MED, AIP Medical Holding, Aranyklinika, Amgen, Anamed, Angelini Pharma Magyarország, Arvali, Astrazeneca, Atlas Pharma, Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit, Bausch Health Magyarország, Beckman Coulter Hungary, Braner és Társai Ügyvédi Iroda (Taylor Wessing), Belügyminisztérium, Berlin Chemie, Biogen, BioLife Plazma Hungary, Bird & Bird, Bismogel, BENU, Boehringer Ingelheim RCV Magyarországi Fióktelepe, Cashline Investments, Carbyne Consulting, Conpera Advisory, Dermus, DE KK Bõrgyógyászati Klinika, DP Innovations, Dr. Pintér Attila Ügyvédi Iroda, Debreceni Egyetem, Deloitte, Doktor24 Medicina, Édes Gyermekünk Alapítvány, Egis Gyógyszergyár, Egészségkalauz, eHealth Software Solutions, EitHealth InnoStars e V, Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Fizikai Intézet, EFM Egészségügyi Szolgáltató, ESZFK, Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete, E-Med4All Europe, eRAD, Erzsébet Gyógyszertár Budapest XX., EIRINI-MED, Euromedic International Hungária, Euromedic- Pharma, EVisit, Fitt Praxis, Foglaljorvost.hu, Fodor Gyógyszertár Budapest XIV., Forgalmazók az Egészségért Szövetség, egeszseg.hu, Frontira design, Gamax Laboratory Solutions, Germus & Társai Ügyvédi Iroda, Groupama Biztosító, Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége, HaOSZ, HARTMANN-RICO HUNGÁRIA, Házipatika, Healthware Tanácsadó, Health Business Kiadó és Tanácsadó, Hegymegi-Barakonyi és Fehérváry Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda, Hetényi Ügyvédi Iroda, Hungaropharma, Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium PTE,  Hungarian Insider, HC eXpert, HCS Capital, Hunt&r, iBioScience, Infomix, Inspira Research, InnovITech, Ipsen Pharma Hungary, InterSystems GmbH., IBT Premier Consulting, IQUA, Jacsomedia, Janssen-Cilag, JOB, Johnson and Johnson,  Kinepict, Konasoft, Kovács A. Tamás Ügyvédi Iroda, Lilly Hungária, LSS-Life Science Solutions, LogiNet Systems Informatikai és Fejlesztő, Mályvavirág Alapítvány, Magyar Szervátültetettek Szövetsége, Makronóm Mandiner, Mathias Corvinus Collegium Alapítvány, Medistance, Med-Econ Humán Szolgáltató, MEDISAVE, Megoldás Most, MediAd, Medipredict, Merck, MSD Pharma Hungary, napi.hu, Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány, New Medical Technologies, Neumann János Egyetem, Nemzeti Egészségügyi Kutatási Ügynökség Nonprofit, Népszava, Noé Egészségközpont, Nordic Moose, Normaland, Novartis Hungária, Novartis Poland, Novodata, NXP Semiconductors M.O, OGYÉI, Oracle Hungary, Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Transzlációs Medicina Kutatóközpont, OTP Egészségpénztár, Országos Kórházi Főigazgatóság, Oncompass, OnForge, Omron, Oriold & Társai, Ozen Consulting Hungary, PatikaPlus, Pearl Hungary, Pécsi Tudományegyetem, Pharma Cloud, Pharma Marketing Pirula, Monitoring Technologies, PharmaZone, Patika Management, Patika Tükör, Phoenix Pharma,  PHOENIX Hungaria Holding, Planimeter, Pulsenmore, Pearl Hungary, PregHello, Richter Gedeon, Roche, Sanofi-Aventis, Safeholding, Sula Navigation, Swedish Orphan Biovitrum s.r.o Magyarországi Fióktelepe, Semmelweis Egyetem, Smartadnetwork, Smartware.Tech & WS, Stratis, Swixx Biopharma, Synlab, Szintézis-NET, Szinapszis, Szinter Press, Széchenyi István Egyetem, SZTE ÁOK Klinikai Mikrobiológiai Intézet, SZTE ÁOK Labormedicina Intézet, Teladoc Hungary, Telex, Turbine, Transitions, TRAFIK Production, Tritonlife, Ulyssys, QCG Consulting, QTICS Group, Valor Capital, Webbeteg, Wolf Theiss Faludi Ügyvédi Iroda (Attorneys-At-Law), Zuglói Egészségügyi Szolgálat, Webmark Europe, Wellbeing Szövetség, weCan Technology, Whitelab Reagens, VG.hu, Zetapress

 

Program

Bálterem

Műsorvezető: Szakál Péter (informatikai tanácsadó)

07.45 - 08.33 Regisztráció, reggeli, networking

08.15 - 08.20 Beköszöntő - Molnár Rita (DHS, alapító)

08.20 - 08.40 A magyar patikusok digitalizációja - Kertész Balázs (Szinapszis)

08.41 - 09.01 Keynote: Digitalization in healthcare - quo vadis? - Bernd Grabner (Jacoby GM Pharma, Ausztria), powered by Hungaropharma. (az előadás angol nyelvű szinkrontolmácsolás nélkül)

09.02 - 09.22 Keynote: Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Transzlációs Medicina Kutatóközpontjának COVID-19 specifikus kutatásai - Prof. Dr. Vályi-Nagy István, Med. (Dél-pesti Centrumkórház)

09.23 - 09.43 Keynote: A klinikai vizsgálatok adatait kiegészítve hogyan kaphatunk teljes képet a gyógyszerek engedélyezés előtti és utáni teljesítményéről a rutinszerű ellátásból származó evidenciák (RWE) segítségével? - Szedlay Gyöngyi, PhD (IQVIA), powered by Roche 

09.44 - 10.10 Keynote: Értékalapú partnerségek kialakítása az egészségügyben a mesterséges intelligencia segítségével - Anna Loughran (Novartis Lengyelország) (az előadás angol nyelvű, szinkrontolmácsot nem biztosítunk)

10.11 - 10.31 5 éves évfordulóját ünnepli az EESZT - Szabó Bálint (ESZFK)

10.32 - 11.00 Kávészünet, networking, expo

11.00 - 11.25 Keynote: From a vending machine to a decision engine, a roadmap for diagnostic transformationFlorian Lange (Abbott Germany) (az előadás angol nyelvű, szinkrontolmácsot nem biztosítunk)

11.26 - 11.46 Keynote: #gyógyszerkereskedelem #digitálistranszformáció #ittazidő - Kaló Tamás (Phoenix Pharma) 

11.47 - 12.07 Keynote: Invenció és innováció a gyógyszeriparban – az AstraZeneca szemszögéből - Dr. Irás Béla (AstraZeneca)

12.08 - 12.28 Keynote: Pioneering Personalized & Digital Medicine in Neuroscience - Dr. Kókai-Nagy Ákos, Med. (Biogen)

12.28 - 13.20  Ebéd, networking

13.20 - 13.40  Adat-intenzív megközelítés és mesterséges intelligencia a jelen és jövő orvoslásában - prof. Csabai István PhD (ELTE)

13.41 - 14.01  Egészségügyi applikációk receptre? Egészség-gazdaságtani perspektíva - Mezei Fruzsina (Medistance Omron) 

14.02 - 14.22  Mesterséges intelligencia segítségével a rák ellen - 2022 Dr. Peták István, Med. (Oncompass)

14.23 - 14.43  Keynote: Stratégiai kormányzati célkitűzések az e-egészségügy területén. - dr. Boér Gábor (Belügyminisztérium)

14.44 - 15.20  Keynote: Digitális megoldások és innováció a magyar állami egészségügyben - Jenei Zoltán (OKFŐ), Kiss Zsolt (NEAK), Moderátor: Koncsek Rita (napi.hu)

15.21 - 15.50  Kávészünet, networking

15.51 - 16.30  Telemedicina - kerekasztal-beszélgetés - Dr. Majorosi Emese, Med. (háziorvos), Szabó Bálint (EESZT), Szabó Barnabás (77 Elektronika), Moderátor: Dr. Dózsa Katalin, Med. (SE)

16.31 - 16.43 Orvosi kép- és adatfeldolgozás támogatása mesterséges intelligencia segítségével - Harangi Balázs (Debreceni Egyetem)

16.44 - 16.56 Magas szintű mesterséges intelligencia modellek alkalmazása az orvosi kép és szövegfeldolgozásban - Lakatos Róbert (Debreceni Egyetem)

16.57 - 17.12 E-orvosok Magyarországon – melyek a digitális átalakulás legfőbb mozgatórugói? - habil. Győrffy Zsuzsa PhD (SE)

 

Arany és Krúdy terem

Műsorvezető: Rákóczi Tamás (Novartis Hungary)

11.00 - 11.40  New partnerships to capture the Hungarian data opportunity: How can we unlock the potential of the massive existing Hungarian data universe? - Kuuno Vaher (AstraZeneca), Dr. Pénzes János, Med. (Richter Gedeon), Matt Zeller (Novartis), Moderator: dr. Kiss Zsófia (Oppenheim)  (a beszélgetés angol nyelvű, szinkrontolmácsot nem biztosítunk)

11.41 - 11.51  A jövő figitális betegei – mire vágynak a betegek? - Doszpod Gergely (Deloitte)

11.52 - 12.02  Európai egészségügyi adattér – gyógyír a GDPR tüneteire - dr. Halász Bálint (Bird & Bird LLP)

12.03 - 12.20  A mesterséges intelligencia alkalmazásának jogi kihívásai a gyógyszeripari és egészségügyi szektorban - dr. Takácsi-Nagy Eszter (Kinstellar) és dr. Nagy Dániel Endre (Kinstellar)

12.21 - 12.31 Egészségügyi innovációk, a jövő orvoslása - A labordiagnosztika fejlődése elképesztően nagy utat járt be az évek során, a magánegészségügy pedig fontos és megkerülhetetlen szereplője lett a hagyományos orvoslának. Ez a piaci helyzet új és egyre modernebb vizsgálatok bevezetését eredményezte, a  mesterséges intelligencia megjelenése pedig teljesen új dimenziókat nyitott meg a labordiagnosztikai fejlesztések területén. - Póda Tamás (Synlab)

12.32 - 13.25  Ebéd

13.25 - 14.25  A „real world evidence”, illetve az innovatív megoldások kiértékelésének jelene és jövője a hazai egészségügyben - Kovács Sándor (PTE), Merész Gergő (OGYÉI), Somogyi Judit (IQVIA), Moderátor: Prof. Dr. Kovács L. Gábor, Med. (Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium, PTE)

14.26 - 15.05 Don’t Overlook Patient Needs During Digital Transformation Design & Delivery! Rafaella Claudia Bondi (Roche), Dr. Kókai-Nagy Ákos, Med. (Biogen), Dr. Marton Klára, Med. (Egis), Moderátor: Dr. Rékassy Balázs, Med. (egészségügyi szakközgazdász) (a beszélgetés angol nyelvű, szinkrontolmácsot nem biztosítunk)

15.06 - 15.21 Szimulált sejtbiológia az ideális kezelésért minden páciens számára Török Tamás (Turbine)

 

Petőfi és Mikszáth terem

Műsorvezető: Hermann Bertold (televíziós stage manager)

11.00 - 11.19 A hazai egészségpolitika aktuális kérdései, kihívások, nehézségek és lehetséges jövőbeli válaszok. - Dr. Rékassy Balázs, Med. (egészségügyi szakközgazdász)

11.20 - 11.31 Med-tech befektetések a gyakorlatban - Kővágó János (Széchenyi Tőkealap)

11.31 - 11.43 Digitális healthtech alkalmazás 12 hét alatt? Lehetséges!  - Milyen módszertan mentén lehetséges egy digitális healthtech alkalmazás gyors bevezetése? A sikeres bevezetési projekt tényezői megrendelői és fejlesztői oldalon. Mini esettanulmány: xLab - digitális adatvizualizáció a laborvizsgálatoknál. - Máriás Zsigmond (LogiNet Systems)

11.44 - 12.02 Digitális innováció: kardiometabolikus adatgyűjtés, azaz prevenció és korszerű betegellátás újragondolva - Dr. Nagy András Csaba PhD, Med. (Zuglói Egészségügyi Szolgálat)

12.03 - 12.14 Keynote: Expanding Telehealth Capabilities with Remote Ultrasound for Prenatal CareMira Sofer (Pulsenmore, Israel) Powered by Cashline Investments (az előadás angol nyelvű, szinkrontolmácsot nem biztosítunk)

12.15 - 12.26 Keynote: A glance at the Israeli digital health ecosystem and the startup community - HCS Capital introduction - Israeli platform for international investors. A quick overview of the Israeli digital health ecosystem and the different players. Why Israel is an attractive location for multinational corporates – Israel ecosystem's key assets. The Israeli vibrant startup community and few examples of healthcare startups. How can founders and startups attract investments in a volatile market. - Meirav Shiri (HCS Capital, Israel), Powered by Cashline Investments (az előadás angol nyelvű, szinkrontolmácsot nem biztosítunk)

12.27 - 13.24 Ebéd

13.25 - 14.10 Patikadigitalizáció és online gyógyszerkereskedelem - panelbeszélgetés - dr. Feller Antal (Hungaropharma), dr. Hankó Zoltán (Magyar Gyógyszerészi Kamara), Kaló Tamás (Phoenix Pharma) Moderátor: Danó Anna (Népszava)

14.11 - 14.47 Kockázatitőke-befektetések egészségügyi technológiai cégekben - Duda Ernő (Solvo, angyalbefektető), Meirav Shiri (HCS Capital, Israel), Szűcs Gergely PhD (Cashline Investments), Moderátor: Málnay Barnabás (Smartware.Tech & WS) (a beszélgetés angol nyelvű, szinkrontolmácsot nem biztosítunk)

14.48 - 15.25 Digitalizáció a magánegészségügyben. Digitális orvosok és digitális betegek. - Dr. Bella Zsolt, Med. (Noé Egészségközpont), Kovács Tamás Attila (OTP Egészségpénztár), Straub Fanni (foglaljorvost.hu), Moderátor: Mezei Fruzsina (Medistance Omron) 

15.26 - 15.55 Kávészünet, networking

15.56 - 16.36 Startupok beszélgetése - dr. Máté Attila (eHealth Software Solutions), Szigeti Krisztián (Kinepict), Szikszay-Molnár Gergely (Dermus), Moderátor: Ági Tamás (AstraZeneca)

16.37 - 16.45 PregHello – segítség a kismamáknak, segítség az egészségügynek - Németh Nóra (PregHello)

16.46 - 16.54 A hosszú élet privilégiuma - Seyed Dávid (LSS-Life Science Solutions)

16.55 - 17.04 Okoslelet - MI támogatott labordiagnosztika - Közel 10 évnyi fejlesztés és több millió orvosi lelet alapján készült el az okoslelet, amely standard rutin laborvizsgálatok alapján képes akut és krónikus kórképek, daganatos és ritka betegségek átfogó kockázat becslésére. A rendszer kiemelkedő páciens elégedettséget és szakorvosi elismerést tud felmutatni. - Németh Ákos (diagnostIQ) 

 

 

társtulajdonos
NOÉ Egészségközpont

Egyetemi adjunktus. Fül-orr-gégész, fej-nyaksebész és allergológus. Speciális érdeklődési területe a
koponyaalapi, rhinológiai és az alvásfüggő légzéspanaszok sebészeti kezelése. A Szegedi
Tudományegyetem Rhinológiai Munkacsoportjának vezetője, a Koponyaalapi Endoszkópos és
Koponyaalapi munkacsoport társalapítója. A Magyar Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Társaság
főtitkára 2020-tól. A Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság elnökségi tagja. Az
Európai Rhinológiai Társaság magyar delegáltja. Alapítója és társtulajdonosa a NOÉ
Egészségközpontnak Szegeden, társalapítója a Budai Allergiaközpontnak. A Szeged Első Lions Club
elnöke 2020-22.

general manager
Roche Magyarország

Raffaella Claudia Bondi tapasztalt gyógyszeripari vezető,  több mint 20 évet töltött marketing- és kereskedelmi pozíciókban. Közel 20 éve dolgozik a Roche csoportnál.

A diagnosztikától kezdve a gyógyszeriparon át a diabétesz-ellátásig számos üzletágban megfordult. Karrierjét szülőhazájában, Olaszországban kezdte, majd a dán leányvállalatnál töltött be különböző pozíciókat.
Svájcban az egész európai térségért felelt, 2021 novembere óta pedig a Roche Magyarország ügyvezető igazgatója. Szenvedélyesen hisz a partnerség erejében a jobb betegellátás érdekében. Elkötelezett amellett, hogy a magyar egészségügyi ökoszisztéma különböző érdekelt feleivel együttműködjön a fenntarthatóság, a hozzáférés és az innováció fellendítése érdekében.

magyar fizikus, egyetemi tanár
Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Fizikai Intézet

A Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja. 
1989-ben szerzett biofizikus diplomát az Eötvös Loránd
Tudományegyetemen. 1992-ben szerzett doktori fokozatot. A doktori
értekezésének a címe: Neuronhálózat modellek vizsgálata és
alkalmazása. 2003-ban habilitált az ELTE-n. 2008-ban lett a Magyar
Tudományos Akadémia doktora. 2019-ben lett a Magyar Tudományos
Akadémia levelező tagja. 1992 és 2006 között több részletben
vendégkutató a Johns Hopkins Egyetemen, Baltimore-ban. 1993 és 2001
között a ELTE Bolyai Kollégium vezető tanára. 1992-ben egyetemi
tanársegéd kinevezést kapott az ELTE Atomfizikai Tanszékém. 1998-ban
egyetemi adjunktus lesz az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszékén,
majd 2002-ben docensi kinevezést kap. 2009-től egyetemi tanár szintén
az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszékén. 2010 és 2011 között
látogató professzor a The John Hopkins Egyetemen. 2015-ben az ELTE
Fizikai Intézet professzor tanács elnökévé választották. Csabai István
kutatásai a fotometrikus vöröseltolódások meghatározása, az univerzum
nagyskálás szerkezetére fókuszálnak. Ezenfelül éredklődik a nagy,
komplex tudományos adatbázisok fejlesztése a modern számítástudomány
eszközeivel, virtuális obszervatóriumok iránt is. Mindemellett
kutatási területei közé tartozik a nagy mennyiségű tudományos adat
statisztikai elemzése, adatbányászat, mesterséges intelligencia, a
komplex rendszerek és komplex hálózatok vizsgálata, számítógépes-,
szociális- és pénzügyi hálózatok elemzése, a bioinformatika, új
generációs génszekvenálási adatok elemzése, és a rák-genomika.

Újságíró-egészségügyi szakmenedzser
Népszava

Újságíró-egészségügyi szakmenedzser. Az utóbbi szakmámhoz a diplomát a Semmelweis Egyetem közszolgálati karán szereztem 2005-ben. Harmincöt éve írok újságot. A pályakezdés első néhány évének kivételével, amit a Magyar Ifjúság című és a kollégámmal Katona Józseffel alapított közös lapnál a 424 című hetilap töltöttem, mindig napilapnál (Mai Nap, Népszava, Népszabadság, Népszava) dolgoztam, dolgozom. Voltam kormányzati tudósító, politikai újságíró végül egészségügyi szakújságíró lettem. A napi munkámban a hírvadászat jól meg fér kedvenc műfajommal a riporttal. Az utóbbi évtizedekben főként egészséggazdasággal, egészségpolitikával foglalkozom. Az egészségügyből az orvos-beteg kapcsolata, az információs aszimmetria bontása, a kommunikáció foglalkoztat. A napilapos „pörgés mellett” szerkesztettem gyermeklapot, életmódmagazint és két rangos gyógyszeripari szaklap ( Pharmamarketing, Marketing Pirula) vezető szerkesztőjeként is kipróbálhattam magam.  

szenior technológiai tanácsadó
Deloitte

Doszpod Gergely 2020 óta a Deloitte szenior technológiai tanácsadója. Karrierje során számos új digitalis megoldás bevezetésében vett részt, kezdve az üzleti igény definíciójától a különböző rendszerek, alkalmazások bevezetésig. Jelenleg SAP bevezetésekkel kapcsolatos projekteken dolgozik funkcionális tanácsadóként. Gergely diplomáit a Budapesti Corvinus Egyetemen illetve a CEMS keretein belül szerezte,  2017 óta dolgozik tanácsadóként itthon és külföldön.

Dr. Dózsa Katalin Mária 1999-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános
Orvostudományi Karán. Egészségügyi szakmenedzser másoddiplomát szerzett 2002-ben.
Háziorvostan szakorvos, majd diabetológiai licenc képesítést szerzett, jelenleg főállásban
családorvosként dolgozik. 2011-2014-ig az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon dolgozott
titkárságvezetőként, majd politikai tanácsadóként. Utóbbi tevékenység részeként az ágazat
humán erőforrás helyzetének elemzésében, a 2012-es ágazati bértárgyalások koordinálásában,
az SH8/1 Svájci-Magyar Alapellátás-fejlesztési Modellrogram szakmai felügyeletében vett részt.
2013-2014-ben az Alapellátás megerősítésének stratégiai tervét készítette el az akkori
kormányzat számára. 2015-től a Semmelweis Egyetem EMK tudományos munkatársa. Kutatási
területe a háziorvosi alapellátás evidencia alapú fejlesztése, a praxisközösségi programok
értékelése, a klinikai irányelvek gyakorlatba ültetése, a krónikus nem-fertőző betegségek
társadalmi terheinek mérése. A Magyar Diabetes Társaság Családorvosi Munkacsoportjának
vezetőségi tagja, a Háziorvosok Online Szövetségének vezetőségi tagja, a Családorvos Kutatók
Országos Szövetségének tagja, Pátyon oktató családorvosi praxist vezet. Publikációi az IME, a
Diabetologia Hungarica, a Cardiologia Hungarica, valamint a Primary Health Care Research &
Development-ben jelentek meg eddig.

alapító és vezérigazgató
Solvo Biotechnológiai

Több mint két tucat cég alapításában vagy társalapításában vett részt. A legnagyobb magyar biotechnológiai vállalat, a Solvo Biotechnológiai Zrt. alapítója és vezérigazgatója. Továbbá alapítója és elnöke a Magyar Biotechnológiai Szövetségnek és a Medipredict cégnek, amely a személyre szabott egészségmegelőzés és előrejelzés területén működik. Több mint 20 startup befektetője, valamint az élettudományok / medtech / AI / blockchain területeken a korai stádiumú vállalatokra összpontosít. 2003 óta címzetes docense a Szegedi Tudományegyetemnek, ahol biotechnológiát és vállalkozói ismereteket oktat, illetve előadásokat tart az Aquincumi Műszaki Intézetben. Szikra nevű szegedi iskola alapítója. A Szikra praktikus és élményközpontú nonprofit intézmény, célja világszínvonalú általános és középiskolává válás.30 éves vállalkozói pályafutása alatt közel két tucat alapításában vett részt, az ismertebbek pl a Copy General, az Antikvarium.hu, a SOLVO Biotechnológiai Zrt es a Medipredict, illetve elnöke a Magyar Biotechnológiai Szövetségnek és címzetes docense a Szegedi Tudományegyetemnek. Üzleti angyalként közvetlenül is fektet vállalkozásokba, de társaival közösen több, mint 20 céget finanszíroznak az Aquincum technológiai inkubátoron és a Creative Accelaratoron keresztül.

vezérigazgató
Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt.

Dr. Feller Antal 1986-ban szerezte doktorátusát a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karán. Az Egis Gyógyszergyárnál folytatott kutatói munkáját követően piaci elemzőként dolgozott. 1999-ben szerződött a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt.-hez, melyet 2010 óta vezérigazgatóként irányít. Dr. Feller Antal a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének elnöke, 2021-ben pedig az Európai Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének (GIRP) igazgatósági tagjává választották, ahol a kis és közepes országok szövetségeit tömörítő szekciót képviseli, ezen felül tagja a GIRP gazdasági és szociális ügyekkel foglalkozó bizottságának, valamint a szállítási lánc megoldásokkal foglalkozó tanácsadó testületnek.

vezető, Orvosi Szociológia részleg és a Digitális Egészség munkacsoport
Semmelweis Egyetem

A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének docense, az Orvosi Szociológia
részleg és a Digitális Egészség munkacsoport vezetője. PhD fokozatát pszichológiából,
habilitációját egészségtudományokból szerezte.
Kutatásainak középpontjában a digitális egészség társadalmi, magatartástudományi aspektusai
állnak, azok a kérdések, amelyek révén a technológiai megoldások sikeresen adaptálhatók a
mindennapi orvoslás során. „E-orvosok és e-páciensek Magyarországon: a digitalizáció
szerepe és lehetőségei az egészségügyben” című NKFI-1 nyertes pályázat vezető kutatója,
163 tudományos publikáció szerzője illetve társszerzője.
„Egészségszociológiai kutatások vezetőjeként az gondolom, hogy a digitális egészség által
felvetett kérdések nem kizárólagosan technológiai jellegűek, a bennük rejlő társadalmi
előnyök, problémák és kihívások legalább olyan fontosak.”

Ügyvéd, partner
Bird & Bird

Halász Bálint a Bird & Bird budapesti irodájának társvezetője és partnere, ahol az informatikai, adat- és szellemi tulajdonjogokkal foglalkozó praxisokat vezeti. Bálint és csapata rendszeresen nyújt tanácsadást az élettudományok és egészségügyi szektor szereplői részére, többek között data governance, személyes adatok védelme, szabadalmi és know-how jogérvényesítés, szellemi tulajdonjogi stratégia, licencia-ügyek, tech-tranzakciók és e-egészségügy területén. A csapat tagjai kiemelkedő tapasztalattal rendelkeznek a digitális üzleti transzformációs projektekben. Bálint számítástechnikai programozói képesítéssel is rendelkezik.

1977-79 között közforgalmú gyógyszertárban (Salgótarján), 1982-ig kórházi gyógyszertárban (Kerepestarcsa), 1990-ig galenusi laborban (Pest megyei Gyógyszertári Központ) beosztott, illetve részlegvezető gyógyszerész. 1997-ig a Pharmafontana kiadói tevékenységért felelős főmunkatársa, osztályvezetője, majd patikaprivatizációért felelős privatizációs igazgatója. Ezt követően az MGYT kiadói tevékenységének vezetője. 1991-től a Gyógyszerészet felelős szerkesztője. Első felelős szerkesztője a Gyógyszerészi Hírlapnak (1989-1991) és a Gyógyszertárnak (2001-2007). 1995-től alelnöke, majd 1998-tól 2007-ig elnökségi tagja a MOSZ-nak.

Az MGYK elnökségi tagja 1998-2000 között, Pest megyei Szervezetének elnökségi tagja 2002-2006 között, az MGYK alelnöke 2007-től, elnöke 2011-től. 2015-ben elnöki pozíciójában újraválasztották.

Feleségével 1992-ben jogelőd nélküli magángyógyszertárat létesít. Két felnőtt gyermeke és öt unokája van. Felesége, gyermekei és gyermekeinek házastársai valamennyien gyógyszerészek.

kutató, programtervező matematikus
Debreceni Egyetem

Dr. Harangi Balázs 2010-ben szerezte meg programtervező matematikus Msc diplomáját a Debreceni Egyetem Informatikai Karán. 2015-ben szerezte meg Ph.D fokozatát (2021-ben habilitált), melyhez kapcsolódó disszertációjának témája orvosi képfeldolgozás volt. Tagja több tudományos szervezetnek, mint a nemzetközi IEEE szervezet, Neumann János Számítógép-tudományi Társaságnak és a Magyar Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társaságának. Szerzője, illetve társszerzője számos tudományos munkásságnak, független hivatkozásainak száma 816, H-indexe 13. Elsődleges kutatási témái közé tartoznak olyan területek, mint az orvosi képfeldolgozás, textúra elemzés, gépi tanuló rendszerek és mesterséges intelligencia (mélytanulás).

Orvosi Osztály, Terápiás terület vezető, Légúti és immunológiai betegségek
AstraZeneca

Dr. Irás Béla, orvos, az AstraZeneca orvosi osztályának vezető munkatársa a légúti és immunológiai
betegségek területén. Több évtizedes gyógyszeripari tevékenysége során szerteágazó tapasztalatokat
szerzett a kutatás-fejlesztés és a gyógyszerforgalmazással összefüggő orvosszakmai munkában.

főigazgató
Országos Kórházi Főigazgatóság

1964-ben született Tabon, közgazdász végzettségű. 1988-1996 között a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon dolgozott, legmagasabb beosztásban gazdasági igazgatóként. 1996-tól 2002-ig az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági főigazgatója volt. 2002-től négy évig helyettes államtitkár volt a Belügyminisztériumban. 2007-2011 között az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalának gazdasági hivatalvezető-helyettese. 2011-2012 a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában gazdasági elnökhelyettes volt. 2012-2015 Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség gazdasági elnökhelyettese. 2015-2020 között Pécsi Tudományegyetem kancellári posztját töltötte be. 2020 vége óta országos kórház-főigazgató

Innovációs és ügyvezető igazgató, tanácsadó, tulajdonos
Szinapszis

Balázs közgazdász diplomát szerzett, a kezdetektől, 1998 óta dolgozik a Szinapszisnál mint a kutatások szakmai vezetője, a nemzetközi kapcsolatrendszer kiépítésének és a vállalati innovációnak a  felelőse. Nevéhez fűződnek a Szinapszis gyógyszeriparra szabott saját megoldásainak, kutatási modelljeinek megalkotása. Kiemelt kutatási területei: SFE, targetálás, szegmentáció, KOL-mapping, árérzékenységi vizsgálatok, MCM és digitális átalakulás a gyógyszeriparon belül. Előadó számos hazai és nemzetközi konferencián, az európai piackutatási szövetségek (ESOMAR EphMRA) tagja és a Szinapszis képviselője.

ügyvéd
Oppenheim Ügyvédi Iroda

Kiss Zsófia az Oppenheim Ügyvédi Iroda IP/IT csoportjának tagja. Zsófi első sorban adatvédelemmel
és kereskedelmi joggal foglalkozik. Munkája során az általános, személyes adatok védelmét érintő
kérdések mellet gyakran nyújt tanácsot egészségügyi adatok kezelésével kapcsolatban. Zsófi a
magyar mellett angolul és németül áll az ügyfelek rendelkezésére.

főigazgató
Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő

2018-tól Kiss Zsolt a NEAK főigazgatója. Villamos Üzemmérnöki végzettséget a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán és közgazdász diplomát szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1996-tól 3 évig a Országos Egészségbiztosítási Pénztár, Gyógyító-Megelőző Ellátási Főosztályon megbízási szerződéses jogviszonnyal dolgozik. 1999-től 2002-ig osztályvezető, majd 2002-től 9 évig ugyanitt főosztály vezető lesz. 2011-től 2014 ig a Stratégiai Elemzési Főosztály vezetője. 2014-től 17-ig a Stratégiai és szakigazgatási főigazgató-helyettese. 2017-től a NEAK főigazgató-helyettese lesz, amit 2018-tól irányit is. 

újságíró
napi.hu

1996 óta dolgozik a médiában. Tizenhat éven keresztül a közszolgálati
televízióban riporter és szerkesztő volt. Híradózott, majd gyermeke
születése után különböző online platformoknál és nyomtatott
sajtóorgánumoknál dolgozott, többek között a Figyelőnél, az Origónál
és a Világgazdaságnál, most a Napi.hu újságírója. Szakterülete az
egészségügy. Több szakmai konferencián vezetett egészségügyi
témában panelbeszélgetést.

Főosztályvezető, Technológia- és Adatvagyon-menedzsment Főosztály
PTE

Kovács Sándor 2006-ban végzett biológusként a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen.
Azóta a Pécsi Tudományegyetem különböző szervezeteiben dolgozik, kezdetben molekuláris
biológiai alapkutatási témákon, majd 2016-tól egészségügyi és gazdálkodási szakterületen.
Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás mesterdiplopámáját 2018-ban szerezte. Ezután
csatlakozott részmunkaidőben a Syreon Kutató Intézethez egészségügyi-közgazdászként. 2020-tól a
PTE Egészségügyi Technológiaértékelő Központjának adatelemzési csoportját vezeti, majd 2021-től
az egyetem adatvagyon menedzsment főosztályát vezeti. Érdeklődésének középpontjában az
egészségügyi technológiaértékelés olyan részterületei vannak, mint az mHealth, eHealth és a digitális
egészségügyi technológiák betegellátásba történő beépítése és értékelése, valamint az egészégügyi
adatok hasznosítása áll.

ügyvezető igazgató
OTP Egészségpénztár

A Pécsi Egyetemen 2003-ban szerzett közgazdasági diplomát pénzügyi eszközök és intézmények szakon, melyet követően másfél évet dolgozott pénzügyi területen, majd átkerült az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz, ahol kezdetben osztályvezetői minőségben a kiemelten nagy értékű gyógyszerekért volt felelős. Néhány év elteltével a Gyógyszerügyi Főosztály Finanszírozási és Statisztikai főosztályvezető-helyettesévé nevezték ki, ahol az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál végzett munkája elismeréseként 2008-ban „Szent Kristóf“ díjban részesült. Az OEP-nél töltött évek alatt az Európai Bizottság munkájába bekapcsolódva Magyarország szakmai érdekképviseletében is részt vett és a nevéhez fűződik az első országtanulmány készítése is, mely Magyarország gyógyszer finanszírozásáról szól. 2010 óta az OTP Egészségpénztár értékesítési és marketing-kommunikációs igazgatója, és 2020 decembere óta pedig ügyvezető igazgató a Pénztárnál. Számos olyan fejlesztés és eredmény köthető tevékenységéhez, mint például az online feltöltés/befizetés bevezetése, vagy a Big Data elemzésen alapuló automatikus kommunikáció kialakítása. Az elmúlt időszakban pedig a Pénztár digitalizációs valamint szervezeti és személyzeti hatékonyságra vonatkozó stratégiáját dolgozta ki. 2006 óta regisztrált mérlegképes könyvelő, sőt ezen túlmenően 2012 és 2014 között megszerezte második diplomáját is Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán, Egészségügyi gazdálkodási és stratégiai specialista szakon. Jelenleg a Magyar Egészségkommunikációs Egyesület és a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság tagja.

Szakmai vezető
Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium, PTE

Prof. Dr. Kovács L. Gábor 1972-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán, szakorvosi vizsgát tett klinikai laboratóriumi diagnosztika és neuroendokrinológia szakirányokon. A Magyar Tudományos Akadémia tagja. 2013-ig a Laboratóriumi Medicina Intézet igazgatója és a Pécsi Tudományegyetem tudományért és innovációért felelős rektorhelyettese volt. Később az egyetem Szentágothai Kutatóközpontjának alapító elnöke lett. Dr. Kovács a Magyar Tudományos Akadémia Doktori Tanácsának korábbi elnöke és a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztályának elnökhelyettese. Jelenlegi tudományos érdeklődése az emberi reprodukció innovatív diagnosztikai biomarkereinek kutatásában rejlik. Jelenleg a Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium tudományos vezetője. Publikációit több mint 6400 alkalommal idézték a nemzetközi tudományos szakirodalomban. Szakmai és tudományos tevékenysége elismeréseként számos kitüntetésben részesült, többek között Széchenyi-díjban.

Befektetési igazgató
Széchenyi Alapok

25 év befektetési bankári háttérrel számos nyilvános és zártkörű corporate finance tranzakcióban volt vezető tanácsadó (tőzsdei bevezetések és cégek adás-vételi tanácsadási projektje). A következő iparági területeken széleskörű tapasztalattal rendelkezik és több nemzetközi tranzakciót is zárt: az automatizációban érdekelt vállalatok, software, medtech és „BPO/kiszervezett szolgáltatások ”. Olyan nagy nemzetközi vállalatnak is dolgozott az elmúlt évtizedben, mint a Daiwa Securities, ING Barings,  Nomura Securities, Citibank, Egis gyógyszergyár Zrt. és Grant Thornton.

kutató, programtervező informatikus
Debreceni Egyetem

Lakatos Róbert 2015-ben szerzet BSc Mérnök Informatikus majd 2019-ben MSc programtervező informatikus diplomát a Debreceni Egyetem Informatikai Karán. Pályafutást szoftverfejlesztőként kezdte majd 2020-tól demonstrátor és kutató informatikus a Debreceni Egyetem Informatika Doktori Iskoljában és adatelemző a Nemzeti Adatvagyon Ügynökségnél továbbá 2021-től ösztöndíjas kutató és szakértő fejlesztő a Nemzeti Mesterséges Intelligencia Laboratóriumban. Kutatási területe a gépi tanuló modellek optimalizációja.

Dr. Majorosi Emese 1991-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános
Orvostudományi Karán, majd 1995-ben az akkor induló háziorvosi szakorvosképzés első
évfolyamban szerzett háziorvosi licenszvizsgát. Az alapellátásban szerzett tapasztalatai hívták fel a
figyelemét a betegek képzésének, oktatásának fontosságára, így 2000-ben felsőfokú kommunikációs
diplomát szerzett, majd 2011-ben a CEU-n MBA diplomát. Több éves innovatív gyógyszeripari,
egészségkommunikációs munka vezetett a második legnagyobb távközlési cég, a Telenor
kommunikációs igazgató posztjához, ahol először találkozott az e-health megoldásokkal.
Egészségügyi főtanácsoskén több évig dolgozott „Az Egészségügyi Ellátórendszer Szakmai
Módszertani Fejlesztésé c. projectben. 2016-ban életmódorvosi képzésben részesült a Harvard
Egyetemen, mely tudást itthon az első magyar életmódorvosi könyv társzerkesztőjeként
kamatoztatja. Jelenleg Budapesten háziorvos, a kerületi praxisközösség vezetője, a WHO
tanácsadója.

partner
Smartware.Tech & WS

 

A kaliforniai Stanford Egyetemen folytatott tanulmányait követően 2009 és 2010 között a Magyar Telekom Innovációs és Üzletfejlesztési Igazgatóságán dolgozott, 2010-2011 között a Kitchen Budapest külkapcsolati és fejlesztési igazgatója volt. 2011 óta a Mobilitás és Multimédia Klaszter ügyvezetője, közben 2013-2014-ben az OTP-DayOne csoport által alapított AVEC startup akcelerátor operatív vezetője volt. 2014 vége óta a White Summers Cofounder partnere, amelynek legfrissebb befektetése az Apple saját weboldalán is reklámozott Shapr3D. 2015 január óta tagja az EIT Digital üzletfejlesztői networkjének, 2016 február óta partnere és projektvezetője a hardver startupokra specializálódott Smartware.Tech akcelerátornak.

Ügyvezető, IT e-commerce fejlesztési specialista
LogiNet Systems

Programtervező matematikusként végeztem az ELTE-n 2007-ben, de mindig is vállalkozó szerettem volna lenni, így az egyetem elvégzése után azonnal megalapítottam cégemet, a LogiNetet, amelyet az elmúlt 15 évben 2 fős garázscégből 100 fős vállalatcsoporttá fejlesztettem.

A LogiNetnél az end-to-end szoftverfejlesztő cég mellett egy 10 fős UX ügynökséggel – 22.design – is rendelkezünk és első sorban e-commerce területen nyújtunk megoldást ügyfeleinknek (Phoenix Pharma, Pingvin Patika, Vodafone, Auchan vagy Mountex).

Az ügyvezetői munka mellett a legfontosabb terület, amellyel a mai napig aktívan foglalkozom a cégen belül az a termékfejlesztés és az innováció. Az üzletfejlesztés mellett megmaradt a technológiai érdeklődésem, amelyet egyrészt egyetemi óraadóként, valamint rendezvények rendszeres előadójaként kamatoztatok.

Business Development Director
Egis Pharmaceuticals PLC

Klára Marton, MD is the Business Development Director of Egis Pharmaceuticals PLC /owned by Servier/, one of the leading generic pharmaceutical companies in the CEE and CIS regions with activities extending from research and development, active ingredient and finished product pharmaceutical production to sales and marketing. Her priorities at Egis is leading international strategic business development, defining mid- and long-term pipeline consists of value-added products, commodity generics, biosimilar products, hard-to-make generics, products with intellectual property advantage, medical devices and digital patient solutions. She is also responsible for licensing-in and strategic partnerships. Under her leadership the early involvement of customer insight in business development, especially patient insight has been established. She is the Vice Chair of the Value Added Sector Group of Medicines for Europe, which represents pharmaceutical companies in Europe and is the voice of the generic, biosimilar and value added industries. Before Egis she worked as a Business Unit Director with responsibilities ranging from marketing, sales to market access covering several therapeutic fields (prescription products and media driven portfolio as well) at GSK, Sanofi-Aventis in Budapest. Earlier she held commercial positions at multinational innovative companies in Hungary and consulting company in the US. She is a Medical Doctor and holds a Master of Business Administration degree.

alapító, ügyvezető
eHealth Software Solutions

Jogi diplomáját a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 2001-ben, majd 2012-ben
a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző karán egészségügyi szakmenedzser Msc
diplomát kapott. 2015-2018 között az Informatika a Társadalomért Egyesület eHealth
munkacsoportját vezette, 2016-2017 között az Egészséges Budapest Program innovációs és
informatikai szakmai tanácsadója, a Digitális Jólét Program Egészségipari Fejlesztési Stratégiája
szakértője volt. 2004-ben alapította a jelenleg tanácsadással foglalkozó ReMark Solution Selling Kft-t
és 2010-ben alakította át a tulajdonában és ügyvezetése alatt álló eHealth Software Solutions Kft.-t
szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozássá. Cégei partnerei között országos gyógyintézmények,
kórházak, központi egészségügyi intézmények, multinacionális és magyar egészségipari
nagyvállalatok és hazai sturt-up-ok is szerepelnek. Az eHealth Kft. négy, országos hatáskörű
betegségregisztert fejlesztett és üzemeltet és akkreditált fejlesztő partnere az EESZT-nek.
Vállakozásai tanácsadói a Nemzeti Digitalizációs Stratégia és az Egészséginformatikai stratégia
megalkotásában is részt vettek a közelmúltban.

vezető, Technológia-értékelő Főosztály
OGYÉI

Az OGYÉI Technológia-értékelő Főosztályának vezetőjeként Gergő az orvosszakértői és egészség-gazdaságtani szakemberek munkájáért felel, ami mellett a hazai technolgiaértékelés során használható gazdasági és statisztikai módszerekkel kapcsolatos ismereteivel és tapasztalataival, értékelőként is igyekszik segíteni a napi munkát. Jelenleg a Semmelweis Egyetem doktorandusz hallgatója, egészségpolitika tervezés, finanszírozás diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte (2011), illetve alapképzését a Szegedi Tudományegyetemen (2006) végezte, melyek mellett specializációs céllal számos rövidebb időtartamú, kiegészítő képzést is elvégzett.

Digitális egészségügyi szakértő & Egészségközgazdász
Medistance

Mezei Fruzsina 2017-ben orvosi antropológusként végzett az Egyesült Királysági Durham University-n, mesterdiplomáját 2019-ben Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás szakon szerezte meg az ELTE-n. 2021 óta a Semmelweis Egyetem, Egészségügyi Technológia Értékelő Karának Phd diákja. Kutatási fókusza az egészségügyi technológiák, többek között a digitális egészségügyi megoldások egészség-gazdaságtani értékelése és valóban ígéretes digitális egészségügyi technológiák betegellátásba építése. Jelenleg a European Institute for Innovation and Technology (EIT) egészségügyi divíziójában a digitális egészsgügyi megoldások technológia értékeléséenk Európa-szintű harmonizálást koordinálja. Hazai és nemzetközi projektimplementációs tapasztalatai révén ismeri az innovatív egészségügyi technológiák és digitális egészségügyi megoldások bevezetésének nehézségeit. Az Omron Medistance digitális egészségügyi szakértőjeként célja az innovatív megoldások befogadásának segítése, valamit az innováció fellendítése az egészségügyi ökoszisztéma különböző érdekeit szem előtt tartva. 

founder, Digital Health Summit

Rita Molnar earned her BA business communication degree in the Budapest College of Communication and Business in 2008. She finished her MBA master program in Budapest Metropolitan University in 2020 and she started Health Policy, planning and financing MA program in Budapest Corvinus University also in 2020. The program is designed to provide you with a comprehensive understanding of the complexities of health care systems both at macro- and micro-levels within the context of technological development, an ageing population and patient expectations. She is well-prepared to work in health administration, government departments, research and consultancy agencies, universities, national health services, health care organizations and pharmaceutical and medical device industry. 

She started her career as a professional photojournalist from 1997 to 2002. Rita was just 21 when she started organizing events, and she founded her own company. Her first event was an amateur film festival in Eger in 1998. Ever since, she has been organizing 3 conferences per year, mainly in healthcare and VC investing fields. Between 2001-2005 Rita also worked as a movie producer. She was involved in co-producing a movie directed by the iconic Magyar movie-maker Miklós Jancsó. From 2006 to late 2007 Rita managed the event marketing team at Ringier Publishing, a Hungarian subsidiary of a Swiss-based leading publishing firm. In the summer of 2010 Rita founded Slimexpo with a venture capital involvement, and she organized with her own team a Slimexpo Festival with a diet, health and beauty theme at a premium event venue in Budapest Aréna in the spring of 2011. 

Főigazgató főorvos
Zuglói Egészségügyi Szolgálat

Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Általános Orvostudományi Karán végzett 1991-ben, majd pár éves Honvédkórházi belgyógyászati intenzív osztályos munkát leszámítva 2018-ig az Uzsoki Utcai Kórházban dolgozott, az Anaesthesiologiai és Központi Intenzív Osztályon, majd az 1.számú Belgyógyászati és Kardiológiai Osztályon, melynek adjunktusa, főorvosa, majd 2007-től osztályvezető főorvosa. 2018-tól a Zuglói Egészségügyi Szolgálat főigazgató főorvosa. 2012-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen Egészségügyi menedzsment specialista szakképesítést szerzett. Tudományos munkája során a kardiológia, onkokardiológia, telemedicina területén számos előadás, közlemény jelent meg, 2018-ban a Szegedi Tudományegyetemen PhD tudományos fokozatot szerzett summa cum laude minősítéssel. Több mint 10 éve végez innovatív munkát az egészségügyi digitalizálás területén.

szenior ügyvéd
Kinstellar Budapest

Dániel a budapesti iroda szenior ügyvédje és a magyar Telekommunikáció, Média és Technológia
szektor (TMT) vezetője.
Dániel széleskörű tapasztalattal rendelkezik a GDPR-ral kapcsolatos és más adatvédelmi kérdések,
védjegyek, szellemi tulajdonnal kapcsolatos szerződések, valamint szoftverlicensz, fejlesztési és
különféle ágazatspecifikus szerződések területén (pl. informatikai, autóipari és pénzügyi
szolgáltatások). Dániel számos GDPR-megfelelési adatvédelmi projektet vitt véghez, továbbá
adatvédelmi tanácsadást nyújtott olyan cégeknek, amelyek nagy mennyiségű személyes adatot
kezelnek.
Dániel állandó jogi támogatást nyújt egészségügyi és gyógyszeripari ügyfeleknek, különösen a klinikai
vizsgálatok adatvédelmi jogi aspektusai tekintetében.
A magyar mellett angolul és franciául áll az ügyfelek rendelkezésére.

Okoslelet szakmai vezető
Ai|Life Okoslelet

Németh Ákos 2007-ben szerezte közgazdász, 2014-ben pedig vegyészmérnöki diplomáját. Komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, közel 6 évig dolgozott termékmenedzserként a P&G-nél, majd 2014 óta foglalkozik mesterséges intelligenciával, adatbányászattal és szoftvertervezéssel kiemelten medtech, biotech és gépi látás területen. Több startup alapítója és mentora. Jelenleg az Ai|Life Okoslelet projekt fejlesztési vezetője, mely új távlatokat nyit a diagnosztikában a laborleletek mesterséges intelligencia segítségével történő kockázatbecslésével és értelmezésével. 

alapító
PregHello

Nóra a PregHello várandós mobilapplikáció alapítója. Hitvallása, hogy minden várandós édesanyának
lehetőséget kell biztosítani ingyenes keretek között arra, hogy egy helyről, szakszerű, hiteles forrásból
hozzájusson az összes fontos információhoz, ami a babavárással kapcsolatos.
Nórát saját várandóssága, gyermeke születése ösztönözte arra, hogy kilépjen a multik világából, ahol
több mint 15 éven keresztül szerzett tapasztalatot pénzügy és nemzetközi marketing területén. Pályáját
Budapesten kezdte, majd az Egyesült Királyságban, Írországban, Hollandiában, Németországban és
Svédországban folytatta.
Gyermeke születésekor karrierjében is új fejezet kezdődött. Életre hívta a PregHello várandósoknak szóló
mobil alkalmazást, amelyet ma Magyarországon 3-ból 2 kismama rendszeresen használ várandóssága
ideje alatt.
Nóra munkája során egészségügyi szakemberekkel dolgozik együtt annak érdekében, hogy minden
kismama megbízható információkhoz jusson és ezáltal stresszmentesen, felkészülve várhassa
gyermekét.
Beszélt nyelvek: magyar, angol, svéd, német

Digital Center of Excellence Lead, International Marketing
Richter Gedeon

Dr. Pénzes János 1996-ban végzett a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán. A Richter Gedeon Orvostudományi Főosztályán Klinikai Kutatási Koordinátorként nemzetközi multicentrikus gyógyszervizsgálatokat menedzselt, majd 2002-ben orvoslátogató, illetve junior termékmenedzser lett. Termékmanagerként gasztroenterológiai termékekkel, később antibiotikumokkal foglalkozott, majd 2006-ban a Kardiológiai Marketing Osztályvezetői pozícióját töltötte be a Richter hazai piacán. 2009 óta intenzíven fókuszál a digitális marketing és eHealth témákra, 2011 óta a Richter Nemzetközi Marketing szervezetének digitális szakértője, 2017-től a Digital Center Of Excellence vezetője. 

CEO
Oncompass Medicine

Dr. Peták István, Gábor Dénes díjas kutató több mint 20 éve fejleszt kollégáival olyan módszereket, amelyek lehetővé teszik a daganatos betegek személyre szabott, molekuláris szinten célzott kezelését. Munkatársaival úttörője volt a daganatok molekuláris diagnosztikai vizsgálatainak. Legújabb fejlesztésük, hogy az általuk kifejlesztett módszert - amellyel kiválasztható egy adott génhibára vagy génhiba kombinációra a legnagyobb tudományos evidenciával rendelkező célzott gyógyszeres kezelés - beprogramozták egy mesterséges intelligencia alapú online orvosi szoftver rendszerbe.  Az új módszer 2019-ben az Amerikai Klinikai Onkológusok Társaságának (ASCO) konferenciáján, Bangkokban kapott nemzetközi szakmai elismerést, és megnyerte a GET IN THE RING V4! innovációs versenyt. Dr. Peták István az Oncompass Medicine alapító-vezérigazgatója, a Semmelweis Egyetem és a University of Illinois at Chicago rendszeres előadója.

kereskedelmi és marketingvezető
SYNLAB

Póda Tamás 2017 óta vezeti a SYNLAB Hungary kereskedelmi és marketing csapatát.   

Tanulmányait erősáramú villamosmérnökként végezte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az egyetem elvégzése óta az egészségügyhöz kapcsolódó területen dolgozik, 2008-tól egészségügyi rendszerek értékesítésével, telepítésével és az ehhez szükséges oktatásokkal foglalkozott. 2012-ben csatlakozott a GE Healthcare csapatához, ahol feladatai közé tartozott az LCS portfólió (aneszteziológiai, légzőszervi, monitorozási megoldások, diagnosztikai kardiológia, anyatejes csecsemőgondozás, fogyóeszközök és kiegészítők, valamint egészségügyi informatika) horvátországi, szlovéniai és magyarországi értékesítési csatornáinak vezetése, ehhez tartozó tevékenységek fejlesztése, végrehajtása.  Fontos feladatának tekinti az egészségmegőrzés minél szélesebb körű megismertetését, melyhez pályája minden állomásán megbízható, kiemelt minőségű eszközöket és szolgáltatásokat kínál.  

Digital Lead
Novartis Hungaria

Tamás közgazdászként végzett és gyógyszeripari karrierjét a Pfizernél kezdte 2009-ben. Az itt töltött több mint 10 év alatt különböző osztályokon (pénzügy, Business operation, Global Commercial operation) szerzett széleskörű tapasztalatot, melyet a későbbiekben elsősorban a sales force excellence területen hasznosított, de meghatározó szerepe volt a cég digitális fejlődésében és az új rendszerek bevezetésében is. Közel 10 év támogatói oldalon töltött idő után lehetősége nyílt az üzleti területen is bizonyítania, másfél évig az Internal Medicine üzletágban volt felelős a kiválasztott termékek digitális csatornákon való promóciójáért . A Novartis kardiovaszkuláris üzletágához 2020-ban termékmanagerként csatlakozott, majd 2021-től karrierjét Digital Lead pozícióban folytatja tovább, ahol a fő felelősségi köre a cég digitális fejlődése, új, innovatív lehetőségek feltérképezése és ezek bevezetése, illetve az Omnichannel szemlélet elméletének gyakorlati megvalósítása lesz.

orvos, egészségügyi szakmenedzser

Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Általános Orvosi Karán végzett 1992-ben, majd a London School of Hygiene and Tropical Medicine & London School of Economics and Political Science,  Public Health and Policy Health Care Management szakán M.Sc. diplomát szerzett, majd ugyanitt további 2 évig a Londoni Egyetem Health Services Research Unit hallgatója. Az ELTE Társadalomtudományi Kar Egészség-gazdaságtani Munkacsoport Gyógyszerpolitika és gyógyszergazdaságtan szakirányán is tanult. Munkatapasztalata az egészségügy széles vertikumát öleli fel: dolgozott az alapellátásban, állami egészségügyi intézmény vezetésében, Minisztériumban, Világbanki népegészségügyi programban, illetve vezetőként a gyógyszeripar számos területén, egészségbiztosító. illetve egészségpénztár létrehozásában, megalapításában. Az első szolgáltatást finanszírozó magán egészségbiztosítás-, egészségpénztár megteremtése, illetve az irányított betegellátási modell kísérlet indítása fűződik a nevéhez. Saját egészségügyi vállalkozása mellett, egészség-gazdaságtani, egészségügyi vezetői, és egészségpolitikai tanácsadóként dolgozik, számos egészségbiztosító, egészségügyi szolgáltató számára. Jelenleg a Budapesti Főpolgármester egészségügyi tanácsadója.

alapító
LSS-Life Science Solutions, Magyar Testnevelési-és Sporttudományi Egyetem

Seyed David 2017-ben kezdte meg tanulmányait a Kodolányi János Egyetemen, Üzleti
kommunikáció valamint Emberi erőforrás menedzsment szakokon. Az egyetemi évek alatt
egyik barátja közösségi média startupjánál dolgozott, mint Üzletfejlesztési menedzser. Az
utolsó két évben ketten próbálták tovább építeni a startupot, azonban a finanszírozás hiánya
miatt be kellett zárniuk cégüket. Ezek után belekóstolt az üzleti tanácsadásba, de hamar
visszatért a startupok világába. 2022-ben a Magyar Startup Egyetem kúrzuson megismert egy
hallgatót az SZTE-ről, akivel közösen kezdtek el dolgozni egy új egészségügyi platform
ötletén. 2022. júniusában a Magyar Testnevelési-és Sporttudományi Egyetem befogadta
projektjüket, azóta az egyetem köreiben építik cégüket, David pedig más projektek, valamint
az egyetem sales feladatait is ellátja.

üzletfejlesztési vezető
IQVIA

Somogyi Judit statisztikus-közgazdászként végzett 2007-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen, gyógyszeripari pályafutását már egyetemi évei alatt gyakornokként megkezdve. Egyetemet követően egy magyar tulajdonú gyógyszeriparra specializálódott tanácsadó cégnél helyezkedett el, mint data scientist, ahol későbbiekben ez elemzési üzletág vezetője lett. Ez idő alatt szerzett széleskörű tapasztalatot az adatok üzleti döntések érdekében és alapjaként történő felhasználásáról, elsősorban Real World Evidence, Sales és Commercial Excellence, valamint folyamat-optimalizáció területén. A gyakorlati ismereteket mélyítendő csatlakozott a Sandoz-hoz 2014-ben Sales és Commercial Excellence területen, ahol Magyarországon kívül egy időben 14 további Európai országot is támogatott tanácsaival. IQVIA-nál karrierjét 2020-ban kezdte meg, ahol a beszállítói kapcsolatok menedzsmentje és a termékfejlesztés mellett az egyik fő terület, melyet képvisel, a Real World Evidence gyakorlati alkalmazásának előlendítése, támogatása. Jelenleg az IQVIA Magyarország üzletfejlesztési vezetője.

alapító
Foglaljorvost.hu

2011 óta FoglaljOrvost.hu weboldal alapítójaként segít a pácienseknek boldogulni az egészségügy útvesztőjében, ezzel egyidejűleg a magánorvosok számára fenntartható páciensforgalom kialakításában, online praxisépítésben segít. Célja, hogy csapatával egy valós alternatívát tudjanak nyújtani a mai egészségügyi keretek között az orvosok és a páciensek számára, mely jelentősen hozzá tudna járulni az egészségügy egészének fejlődéséhez.

fejlesztési osztály igazgatóhelyettes, 77 Elektronika

Barnabás az orvostechnikai és diagnosztikai eszközök terén jelentős tapasztalattal rendelkező mérnök-közgazdász szakember.
A Budapesti Műszaki Egyetemen végzett gépészmérnökként 2003-ban, másoddiplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte.
Karrierjét a Budapesti Műszaki Egyetemen kezdte, ahol egy nemzetközi kardiovaszkuláris stent kutatás-fejlesztésében vett részt.
Implantálható idegstimulációs eszközök fejlesztési projektvezetőjeként dolgozott 2007-től a MED-EL GmbH-nál Ausztriában.
2011-ben csatlakozott az In Vitro Diagnosztika területén tevékenykedő 77 Elektronika Kft.-hez mint a diabétesz terület témafelelőse, ahol rövid időn belül a Fejlesztési Osztály igazgatóhelyettese lett.
Több területet és termékcsoportot átfogó nemzetközi fejlesztésekért felel az ötlettől a piacra lépésig, beleértve a minőségügyi és szabályozásokkal kapcsolatos kérdéseket is. Fő területe a betegágy melletti diagnosztika és a hozzá szorosan kapcsolódó digitális egészségügyi technológiák.
Barnabás munkájának középpontjában a stratégiai gondolkodás, valamint az orvostechnikai termékekhez kapcsolódó innováció áll.
Házas, három gyermek édesapja.

társ-alapító
Kinepict Health

Szigeti Krisztián, MSc, PhD, biofizikus, a Semmelweis Egyetem, Kvantitatív In vivo Képalkotó központ vezetője, Kinepict Health Kft. társalapítója és vezetője. A cég egy innovatív képfeldolgozó orvosi szoftvert dolgozott ki, amelynek segítségével a gyorsan növekedő számú intervenciós laboratóriumokban ennek segítségével jelentősen javítható a terápiás hatékonyság, csökkenthetők a beteg és orvos kockázatai. Az innováció 2020-ban az EIC Accelerator pályázaton támogatást kapott (4200 pályázóból 32 kapott mindössze), elsőként a magyar cégek között a “Health” kategóriában.

CEO, Üzletfejlesztés, Operatív
Dermus

15 év tapasztalat többnyire ipari termékek és szolgáltatások értékesítésében, illetve vezetői pozíció szoftverfejlesztő és orvosieszköz-fejlesztő cégeknél. Anno terméktervező mérnök diplomájának témája gyógyászati eszköz fejlesztése, mely szabadalmaztatva is lett. Mára visszatért az orvosi eszköz fejlesztés területére a Dermus Kft. (egy bőr analitikai cég) ügyvezetőjeként, és küdetésének tekinti a bőrgyógyászat és a kozmotológia forradalmasítását újszerű digitális megoldásokkal.

igazgatósági tag
Cashline Investments, Valor Capital

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem pénzügyi befektetés-elemző és kockázatkezelő szakán szerezte diplomáját 2003-ban. Az azóta eltelt több, mint 10 évben kockázati tőkebefektetéssel, valamint vállalatok stratégiai és pénzügyi menedzsmentjével foglalkozott. 2003-2007 között az MFB Rt. valamint az MFB Invest Zrt. alkalmazottja tőkebefektetési elemzőként, feladata a fejlesztési tervek értékelése, a vállalatok működésének és gazdasági kilátásainak elemzése, cégértékelés, a portfoliócégek működésének támogatása, valamint értékesítése. 2007-óta a Cashline Csoport portfoliómenedzsere, feladata tőkebefektetési célpontok keresése, projektek elemzése, cégértékelés, a teljes tőkebefektetési folyamat lebonyolítása, valamint a portfoliócégek működésének támogatása. 2012-óta a Cashline Csoport kockázati tőkebefektetésekért felelős vezetője és a Valor Capital vezérigazgatója. 2015-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen doktori fokozatot szerzett, főbb kutatási területei a környezeti innovációk és a szabadalmak. Számos magyar kis és közepes méretű vállalkozás ügyvezetője, menedzsment tagja.

szenior ügyvéd
Andrékó Ferenczi Kinstellar Ügyvédi Iroda

Eszter több mint 14 éves tapasztalattal rendelkező szenior ügyvéd, akinek szakértelme kiterjed a
gyógyszerészeti, biotechnológiai, egészségügyi és orvostechnikai eszközök területe és a kapcsolódó
szabályozási környezet alapos ismeretére.
Eszter rendszeresen ad tanácsot versenyjogi és állami támogatásokhoz kapcsolódó kérdésekben
egészségügyi és gyógyszeripari ügyfeleink számára.
Eszter továbbá számos hazai és nemzetközi vállalatot képvisel engedélyezési, megfelelési és
végrehajtási ügyekben, illetve egészségügyi és gyógyszeripari szektort érintő M&A ügyletek során is
ad tanácsot.
Eszter a 2020-as LMG European Life Sciences Awards-on a Regulatory Rising Star díjat kapta,
valamint 2021-ben az LMG Magyarországon neki ítélte a Jurisdictional Winner díjat is.
A magyar nyelven kívül angolul és németül áll az ügyfelek rendelkezésére.

Head of Business Development
Turbine

A Budapesti Corvinus Egyetemen tanult, majd több évet dolgozott tranzakciós tanácsadóként. A Turbine csapatához 4 és fél éve csatlakozott Üzletfejlesztési Vezetőként, ahol a gyógyszeripari, biotech és akadémiai partnerkapcsolatok kiépítésén és fenntartásán dolgozik, hogy a gyógyszerfejlesztési folyamatok forradalmasításával idővel minden tumorpáciens számára ideális gyógyszert jutatthassunk a piacra.

Country President
Novartis Hungária

Matt Zeller 2020 óta vezeti a Novartis Magyarország szervezetét. A vállalatcsoport bázeli központjában 2014-től a globális gyógyszeripari és onkológiai stratégiáért felelős igazgatóként dolgozott, majd két évvel később az Egyesült Államokba költözött, ahol különböző pozíciókat töltött be, többek között a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) divízió kereskedelmi és marketing vezetőjeként és a nemzeti kórházi kardiovaszkuláris terület ügyvezető igazgatójaként.

A Novartist megelőzően a Boston Constulting Group tanácsadó cég New Jersey-i és sanghaji irodáiban vállalati átalakításokkal, illetve márka-újrapozícionálási stratégiák kialakításával foglalkozott, valamint kórházi marketing területen dolgozott az Advisory Board tanácsadó cégnél és orvoslátogató volt az Eli Lilly vállalatnál. A Vanderbilt Egyetem elvégzését követően a Duke Egyetemen szerzett MBA fokozatot.