Pioneering Personalized & Digital Medicine in Neuroscience 

Pioneering Personalized & Digital Medicine in Neuroscience - Dr. Kókai-Nagy Ákos (Biogen) 

Az egészségügyben a digitális megoldások és technológiák folyamatos fejlesztése kiemelkedő szerepet játszik az új terápiák megtalálásában, a betegségek előrejelzésében, mérésében és a megelőzésében.

Hogyan javíthatja a technológia (m-health, szenzorok, VR, data science, ...) használata az egészségügyi ellátást és az orvoslást? 

A Biogen személyre szabott eszközöket nyújt a betegek, orvosok számára több terápiás területen is. Hogyan tud egy gyógytornászokból, szakorvosokból álló team egyénre kialakított, otthon elvégezhető gyakorlatokat kínálni a neuromuszkuláris betegségekben szenvedőknek? Miként alkalmazható a VR-technológia az orvosi eljárások során?

A járásképesség romlása a szklerózis multiplex egyik gyakori tünete, amely jelentősen csökkenti a beteg függetlenségét, csökkenti az életminőséget. Kutatások kimutatták, hogy a zenealapú, ritmikus, auditív stimuláció (RAS) javíthatja a járás sebességét, a lépéshosszat, a szimmetriát, és még az esések rizikóját is csökkentheti. Milyen digitális terápiás eszköz segíthet ebben a szklerózis multiplexszel élőknek?