Bernd Grabner

Bernd Grabner
CEO
JACOBY GM PHARMA, Ausztria

Miután 2013 júliusában a JACOBY GM PHARMA a Jacoby Pharmazeutika és a GM Pharma egyesüléséből jött létre, a magán-nagykereskedők 2015 októberében ismét egyesültek. Az innsbrucki székhelyű Kögl Pharma bevonta tevékenységét a most még erősebb közös vállalatba. A Jacoby Pharmazeutika, a GM Pharma és a Kögl Pharma hosszú hagyományokkal és történelemmel rendelkezik, valamint hasonló értékrendet képvisel a közös vállalatban.

A Jacoby Pharmazeutikát 1946-ban alapította Friedrich Jacoby KR Dkfm. Halleinben. Halála után gyermekei, Enna Unterkofler Dkfm. és Dr. Heinrich Jacoby Jacoby vették át a vállalat vezetését. 1969-ben Dornbirnban alapították az első fiókot, amelyet 1973-ban egy másik fiók követett Klagenfurtban. Az üzleti terület folyamatosan bővül, és a vállalat külföldi gyártók, például az Eubos, a Vifor és számos más gyártó letéteményeseként működik. A "Bioface" kozmetikai termékcsalád kifejlesztése szintén bővíti a tevékenységi kört. 2003-ban Dr. Sonja Jacoby és Dr. Peter Unterkofler harmadik generációként csatlakozik a vállalathoz.

A GM Pharma 1992-ben alakult, amikor a Grabner és Marik családok átvették a korábbi Hopfer vállalatot. A vállalat székhelye Salzburg északi részén és egy nagy fióktelep Braunauban található. A vállalat vezetősége 2001-ben Mag. Bernd Grabner, majd négy évvel később Mag. pharm. Stephanie Marik négy évvel később.

A Triumphpforte gyógyszertár a későbbi teljes körű gyógyszer-nagykereskedés, a Kögl Pharma eredetének tekinthető. 1957-ben a házaspár Mag. pharm. Karl és Elenore Kögl gyógyszertári munkájuk részeként tették le a vállalat alapkövét. A vejük, Dr. Klaus Fischer 1980-ban csatlakozott a vállalathoz, majd átvette az irányítást. 1997-ben a vállalat egy szkenner segítségével megtette az első lépést a szkennelt áruforgalom és a papírmentes komissiózás felé. Karl Fischerrel, MA-val már a harmadik generáció dolgozik a vállalatnál.

2004-ben a salzburgi székhely a Ziegeleistrasse-on található új cégépületbe költözött. A Bioflora kozmetikumokat és étrend-kiegészítőket gyártó céget átveszik, és a Salzburg északi részén található modern gyártóüzemekbe költöztetik. Ezt követően a Marik család kilép a vállalat vezetéséből.

2011-ben indult el a két vállalat első közös projektje. Az Apotheken Blister Center (ABC) a Ziegeleistrasse-ban alakult. A gyógyszerek betegspecifikus buborékképzését ebben a legmodernebb gyógyszergyártó létesítményben végzik.

Jó két évvel később eljött az idő. A két vállalat egyesíti erőit és egyesül a Jacoby GM Pharma megalakításával. A közös vállalat öt telephelyen több mint 300 embert foglalkoztat.

2015 októberében a magán, osztrák nagykereskedők szövetsége még szélesebb alapokra helyeződött. A Jacoby GM Pharma és a Kögl Pharma egyesül, és hat telephelyen 360 embert foglalkoztat.