Hogyan épülhet be a digitálisan támogatott betegútmenedzsment a hazai ellátórendszeri gyakorlatba?

Hogyan épülhet be a digitálisan támogatott betegútmenedzsment a hazai ellátórendszeri gyakorlatba? - szakmai és IT előfeltételek - Becságh Péter (BetMen szakértő), Dr. Horváth Lajos, MD (OMIII), Horváth Zsolt (egészséginformatikus), dr. Kádár Magdolna, PhD (Belügyminisztérium), Moderátor: Nagy Mariann (Novartis Magyarország)

A Dr.BetMen, a digitális betegútmenedzser web-applikáció célja a betegutak egyértelműsítése a teljes ellátási folyamat során a prevenciótól a rehabilitációig, illetve a gondozásig. Ezen belül is kiemelt cél, a szűréstől az ellátásba jutás folyamatának optimalizálása, az alap- és szakellátás közötti együttműködés erősítése, az  ellátórendszer szakmai eredményességének és financiális hatékonyságának formálása, valamint a lakosság aktív bevonása a saját betegútjaik menedzselésébe.

Az alkalmazást a Roche a társadalmi felelősségvállalási programjában fejlesztette, és adta át 2021-ben a SzEFA Magyar Személyre Szabott Egészségügy Fejlesztéséért Alapítvány részére további fejlesztésre, valamint az első verziót a Magyar Állam részére. Ennek az digitális megoldásnak a további fejlesztéséhez tervez csatlakozni a Novartis is.

Miért lehet hasznos az egészségügy különböző  szereplőinek egy EESZT integrált szolgáltatáscsomag, ami a betegút tervezést és menedzsmentet segíti? Milyen előnyei vannak a betegútmenedzsmentnek a mindennapi betegellátás során? Miért fontos a betegútmenedzsment koncepció integrálása az ágazati stratégiai elképzelésekbe, és ennek milyen lehetséges formái lehetnek? MIlyen formában tudja a betegútmenedzsment fejlesztése támogatni a stratégia ágazati célok elérését? Hogyan támogatja az ellátást, és a betegutak optimalizálását az adatvezérelt, protokolizált működés?

Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ a beszélgetés során.