Befektetők az egészségügyi szektorban

Vc, üzleti angyal és corporate ventures - Szűcs Gergely, PhD (Cashline Holding), Duda Ernő (Solvo), Moderátor: dr. Albert Zita (Cerha Hempel)

Duda Ernő (Solvo)

Medipredict, Solvo, Navolab, Sigmadrugs, Neunos, Appercell, Kinepict, Your Anastomosis, Dante Labs (Olaszország), QMENTA (Spanyolország), Dermus, GD Photonics, BabyMO, Mira, Ossevo Medical 

Szűcs Gergely, PhD (Cashline Investments)

A Cashline Csoport aktívan fektet be egészségügyi eszközökkel foglalkozó startupokba világszerte. Folyamatosan keresünk új befektetési és együttműködési lehetőségeket az ebben a szektorban működő cégekkel. A jelenlegi portfoliónkban az alábbi befektetések vannak:

PulseNmore Ltd.

A tőzsdén jegyzett PulseNmore úttörő szerepet tölt be az otthoni, megfizethető árú ultrahangos megoldások területén. Az eszközzel és az ahhoz tartozó mobil alkalmazással bárki képes ultrahangos vizsgálatok elvégzésére, akár szakorvosi felügyelettel. A készülék elsősorban várandósság alatti rutin ellenőrzések során és a mesterséges megtermékenyítést megelőzően a petesejt méretének meghatározásakor alkalmazható, valamint a pangásos szívelégtelenségben (CHF) szenvedő betegek részére nyújt egyszerű vizsgálati lehetőséget.

RedDress Ltd.

A RedDress forradalmasítja a krónikus sebek kezelésének módját. Innovatív megoldásaik olyan biológiailag fejlett módszereket kínálnak, amelyek reprodukálják a test természetes sebgyógyulási folyamatait. Az első ilyen termékük az ActiGraft, ami a beteg véréből véralvasztási eljárással egy természetes fedőréteget képezve segíti a sérült bőrfelület regenerációját. 

CardiacSense Ltd.

A CardiacSense egy olyan egészségügyi órát fejlesztett ki, amely rendelkezik minden szükséges érzékelővel a szívritmuszavarok és a vérnyomás folyamatos monitorozására. Ezen felül a folyamatos mérési funkciójuknak és támogató szoftverüknek köszönhetően lehetőség adódik a mérési adatok átfogóbb elemzésére.

ElectronRx Ltd.

Az ElectronRx a távdiagnosztika és a nem invazív fájdalomcsillapító technológia terén hajt végre fejlesztéseket, melynek révén a digitális terápia iparág szerves részévé kívánnak válni. Általános céljuk egy új gyógyszerosztály létrehozása, amely nagymértékben igazodik az egyén körülményeihez és nem jár mellékhatásokkal a beteg számára; ugyanakkor a nagymennyiségű adatgyűjtés révén újfajta betekintést kínál az egészségügyi szakemberek részére. A digitális egészségügyi technológiák fejlesztésével, mesterséges intelligencia, gépi tanulás, jelfeldolgozás és csatlakoztatott eszközök kiaknázásával lehetővé teszik a betegségek korai felismerést, a meglévő állapotok nyomon követését és a fájdalom hatásos kezelését.

A fentiek mellett a Cashline Csoport az alábbi biotechnológiai befektetéssel is rendelkezik:

Treos Bio Ltd.

Vakcina fejlesztésben szakértő, orvosbiológiai és bioinformatikai tudósok egy csoportja alapította a TREOS-t. Céljuk egy olyan digitális oltási technológia létrehozása, amely alkalmas rákos betegek genetikájához igazított precíziós oltások előállítására. Küldetésük a biztonságos és széles körben hatékony rák immunterápia nyújtása, amelyet gyorsan és alacsony költséggel fejlesztenek ki.

www.cashline.eu