Digitális innováció és idegtudomány

Digitális innováció és idegtudomány - Madeleine Latapie, Corporate Affairs Lead, Biogen Digital Health, Párizs, Franciaország

Mi a fontos egy betegeknek készült mobilapplikációnál? Elsősorban az, hogy a beteg “digitalis társa” legyen a betegsége során. 

A Cleót az különbözteti meg a hasonló termékektől, hogy egyetlen helyen kínál megoldást a betegek legfontosabb szükségleteire, így nincs szükség 2-3 különböző alkalmazásra a betegek tájékoztatásához és az SM-mel kapcsolatos ismereteik bővítéséhez, a más betegekkel való kapcsolattartáshoz, valamint a tünetek követéséhez.

Több versenytársunk mobilaplikációja egy vagy két pillérre összpontosít – a nyomon követésre, a közösségre vagy a tartalomra –, ám mi, a Biogennél úgy határoztunk, hogy ezeket a területeket mind lefedjük, és alkalmazásunkat az egész világon elérhetővé tesszük. 

 Az alkalmazás 4 fő funkció köré épül:

  • a betegek és családjuk betegséggel kapcsolatos ismereteit bővítő tartalom.

  • személyes napló, amelyben a betegek a tüneteiket tudják követni és kezelhetik időpontjaikat.

  • a jólléttel kapcsolatos különböző programokat fogja össze

  • chatfunkcióval a betegek ápolóktól kaphatnak választ kérdéseikre.

Neurodiem – A new reference in Neurology

“Best in Class” független információs portál idegtudományi szakemberek számára. Az oldal célja, hogy független, releváns, és tudományosan hitelesített információt nyújtson. A neurológusoknak lehetőségük van a Neurodiem oldalon keresztül személyre szabott információt olvasni,  hírlevelet kapni, érdeklődési, kutatási területünek megfelelően. Ingyenes és hirdetésmentes. A Neurodiem-en megjelenő orvosi információkat a Biogen semmilyen módon nem fogja kiválasztani, módosítani vagy megváltoztatni. A tartalmat független tudományos írók és szerkesztői csapatok biztosítják, akik saját tudományos bizottságokkal rendelkeznek. Az oldal tartalma: Napi összefoglalók legfontosabb publikációiból az idegtudomány területeiről; Exkluzív, tudományos cikkek, vezető tudományos szakértők tollából. Teljes szövegű (full-text article) cikkek, több mint 25 nemzetközileg elismert, tudományos folyóiratból.